Deze website is ontwikkeld door www.kaartjeopmaat.nl

Klik hier voor de website van de PLUSDeze site wordt gesponsord door Plus 't Lam


Dubbeldam
Dubbelsteijnlaan west 92
3319 EM DORDRECHT
tel. 078 – 6164324

Bieshof
van Eesterenplein 23
3315 KS DORDRECHT
tel. 078 – 6165788

Tachtig jaar W.I.K.


Op 27 mei 1934 werd de Dordtse Wandelsportvereniging “W.I.K.” opgericht. De afkorting staat voor “Willen Is Kunnen”. In Dordrecht en omgeving is W.I.K. vooral bekend als organisator van de Jeugd Avond Vierdaagse, waar jaarlijks duizenden scholieren vanaf 6 jaar aan deel kunnen nemen.

Pieken en dalen De lange geschiedenis van W.I.K. kent vele pieken en dalen. Meteen na de oprichting was de wandelsportvereniging een groot succes. Alle leden droegen hetzelfde wandelkostuum: een blauwe trui en een grijze rok of broek. In de Tweede Wereldoorlog werd W.I.K. verboden, maar meteen in 1946 werden weer wandeltochten georganiseerd. Zonder echte medailles want die waren nog niet verkrijgbaar, maar met zelfgemaakte triplex schildjes. (Voor meer informatie, leuke anekdotes en historische foto’s klik hier)

Wie de jeugd heeft… De Dordtse Wandelsportvereniging heeft altijd veel aandacht voor jongeren gehad. Al voor de oorlog was er een speciale jeugdafdeling en in de jaren vijftig werd Jong W.I.K. opnieuw leven in geblazen. Daaruit is de inmiddels zo vermaarde Jeugd Avond Vierdaagse ontstaan. Aanvankelijk tegen de zin in van de toenmalige Inspecteur voor de Volksgezondheid, die vond dat kinderen maar op tijd naar bed moesten gaan.

Willen is Kunnen Na tachtig jaar organiseert W.I.K. nog steeds aantrekkelijke wandeltochten voor de leden. Een klein groepje vrijwilligers steekt veel energie in de jaarlijkse organisatie van de Jeugd Avond Vierdaagse. Het huidige W.I.K. heeft een beperkt aantal leden en zou best wat nieuwe aanwas kunnen gebruiken. (Voor alle informatie over lidmaatschap klik hier) De solidariteit binnen de wandelsportvereniging was altijd groot en dat is altijd zo gebleven. Er zijn tal van verhalen over hoe leden geld bijeen brachten voor mensen die de kosten van het lidmaatschap niet konden opbrengen. En nog steeds is de onderlinge verbondenheid groot. Met weinig mensen wordt veel tot stand gebracht. De leden weten: Willen is Kunnen.